Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
The Opus
Din primära källa för Marantz-nyheter med mera.
​​​​

Design för äkta premiumprestanda

Design för äkta premiumprestanda

Sanna audiofiler söker oavbrutet efter sätt att förbättra sin lyssningsmiljö och fånga varje detalj i en musikalisk upplevelse med exakt återgivning. Korrekt kombination av HiFi-komponenter och högtalare skapar en idealisk lyssningsmiljö och projicerar en ljudbild där lyssnaren kan erfara varenda ton så som det var menat att den skulle höras. Audiofilens sökande efter perfekt sonisk återgivning är vad som driver utvecklingen av referenskvalitets ljudsystem vidare.

Vad menar vi med referenskvalitetsljud?
När musikälskare pratar om ”referenskvalitet” menar de att en viss enhet eller en anläggning sätter standarden för det absolut bästa ljudet. Det är den typ av produkter som alla andra ljudanläggningar bedöms mot, som ger den mest kompletta återgivningen av musiken precis så som den lät när den spelades in. Nya produkter och tekniska framsteg kan flytta standarden till nya höjder, men för att betraktas som produkter av referenskvalitet måste de representera det absolut bästa en tillverkare har att erbjuda.

Noggrann design för häpnadsväckande resultat
Marantz har byggt sitt rykte på top-of-the-line ljudprestanda, och 10-serien uppvisar hur de senaste framstegen inom ingenjörskonst möjliggör oöverträffad tydlighet och dynamik från digitala och analoga källor. Den integrerade förstärkaren PM-10 förenar en förförstärkare och två monoslutsteg. Denna dual monodesign har separat strömförsörjning för förförstärkaren och vardera monoslutsteg för att leverera musik med enastående detaljrikedom och kraft. PM-10 levererar en uteffekt på 2 x 200 watt i 8 ohm och 2 x 400 watt i 4 ohm, vilket gör den allsidig nog att hantera även de mest krävande högtalare. På samma gång är förstärkaren noggrant konstruerad att förhindra alla slags störningar att påverka ljudsignalen. För renast möjliga ljud är denna referenskvalitets förstärkare helt balanserad och den rakt igenom analoga konstruktionen inkluderar inte en D/A-omvandlare.

Bygg en anläggning med premiumprestanda
Ett engagemang för styrkan i helt analogt ljud innebär inte att gå miste om digitala musikkällor, i synnerhet inte när högupplöst ljud och Super Audio CD-skivor har öppnat upp för fantastiska möjligheter gällande avnjutning av komplexiteten i inspelningar. Para ihop din förstärkare med SA-10, en SACD- och CD-spelare som inkluderar DAC och digitala ingångar, och fördjupa dig i subtiliteten i hela din musiksamling.

Denna enhet spelar musik från din skivsamling med naturtrogen återgivning utan motstycke samtidigt som den även erbjuder alternativ att lyssna till musikfiler från din dator eller via optisk och koaxiell ingång. Med funktionalitet att dra full nytta av senaste generationens lossless media, är den en hävdvunnen hängivenhet till sonisk perfektion som bemöter framtidens teknologi.

Hur vi tolkar referenskvalitetsljud förändras över tid, men ett orubbligt fokus på yrkesfärdighet är alltid grunden för den mest lockande musiken. Lär dig mer om att bygga bästa möjliga anläggning för ditt hem genom att ta en titt på hela utbudet av receivrar och HiFi-komponenter från Marantz.