Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
The Opus
Din primära källa för Marantz-nyheter med mera.
​​​​

Hur man uppnår den mest omslutande Auro-3D-upplevelsen

Hur man uppnår den mest omslutande Auro-3D-upplevelsen

Med fortlöpande framsteg inom surroundljudsteknologi är bemästrandet av en omslutande bioupplevelse i hemmet mer tillgängligt än någonsin tidigare. De senaste ljudformaten har stöd för fler kanaler och är kapabla att skapa ett skiktat ljudlandskap som fångar en enorm bredd av ljuddetaljer.

Bland dagens rådande surroundljudsformat är Auro-3D ett av de mest avancerade, och återskapar ljud av biokvalitet i din egen hemmabio.

Hur Auro-3D skiljer sig från konkurrenterna
Det finns ett flertal högupplösta ljudformat idag, så varför skall filmentusiaster välja Auro-3D? Till att börja med är Auro-3D konsumentversionen av Barco Auro 11.1, som är det surroundljudssystem som används i många av världens ledande biographer. Auro-3D tillhandahåller ett ljudformat som är välägnat att fylla stora ytor med skiktat och nyanserat ljud. Om ditt mål är att skapa upplevelsen av att se på film på en stor skärm täcker Auro-3D dina ljudbehov.

Auro-3D särskiljer sig från andra högupplösta ljudformat som Dolby Atmos och DTS:X genom att använda ett kanalbaserat system. Varje kanal bär på specifika element av filmens soundtrack, så varje högtalare i din uppsättning fyller ett specifikt syfte. Detta inkluderar kanaler som tillför distinkt höjd till ljudbilden – du har inte sett “Gravity” på riktigt innan du upplevt den med tredimensionellt ljud. Ju fler kanaler du adderar till din surroundanläggning desto mer djup bygger du in i din ljudupplevelse.

Komma igång med Auro-3D
Även om Auro-3D rent tekniskt fungerar med en standard 5.1-kanals högtalaruppsättning behöver du tänka större för att maximera upplevelsen. Idealiskt bör din hemmabioanläggning ha stöd för minst 9.1-kanals högtalaruppsättning och Auro-3D.

Ett flertal Marantz AV-produkter, inklusive flaggskeppet AV8805 och nya SR7013 är försedda med Auro-3D vilket möjliggör avkodning av original Auro-3D-material och uppspelning i 10.1-kanals renhet, med den passande namngivna “Guds röst”-kanalen.

Med utgångspunkt i en standard 5.1-kanalsanläggning (center, subwoofer, front vänster, front höger, bak vänster och bak höger) kan Auro-3D-användare enkelt uppgradera till åtminstone en 9.1-kanalsanläggning. Genom att placera fyra höjdhögtalare precis ovanför vänster och höger hörnhögtalare kommer du addera djupet och omslutningen som triumferas av 3D-ljud. Addera ytterligare ett skikt till ditt ljudlandskap genom att placera en topplagershögtalare precis ovanför din lyssningsposition för att uppnå “Guds röst”-effekten.

Lyft din hemmabio med Auro-3D. Marantz tillhandahåller ljudutrustningen som krävs för att skapa den bästa hemmabioupplevelsen som är möjlig.