Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
The Opus
Din primära källa för Marantz-nyheter med mera.
​​​​

Vad HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) gör för ditt ljud

Vad HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) gör för ditt ljud

Kretsarna och yrkesfärdigheten som investeras i en hemmabioreceiver gör hela skillnaden vad gäller den åstadkomna ljudkvaliteten. Med rätt teknologi kan du njuta av en fullständigt omslutande upplevelse som fångar alla nyanser i din favoritmusik och dina favoritfilmer. De HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) som inkorporerats i Marantz HiFi-enheter bidrar till den förstklassiga prestandan i Marantz tekonologier och särskiljer dessa produkter i årtionden.

Ta steget från IC op-amp
En operationsförstärkare med integrerade kretsar (IC op-amp) är vanligtvis vad som används för att förstärka en signal. Denna typ av förstärkare är allsidig, tillförlitlig och billig, men har också betydande begränsningar. Brus och låg stighastighet - förändring av strömstyrkan över tid - kan förringa ljudkvaliteten, speciellt i de högre frekvenserna.

För att bekämpa detta introducerade Marantz 1992 en unik typ av kretskort för att ersätta de traditionella operationsförstärkarna med integrerade kretsar. HDAM:s är förförstärkarmoduler, positionerade mellan volymkontrollen och effektförstärkardelarna, som utför samma uppgifter som de mer konventionella kretsarna. Det är emellertid så att några viktiga uppgraderingar inom HDAM-teknologin tillhandahåller en påtaglig förbättring av prestandan.

De diskreta, och ytmonterade, komponenterna är placerade i en enskild modul, med korta och speglade signalvägar för att förstärka och buffra signalerna. Detta resulterar i lägre brus och en förbättrad stighastighet, för rikare och mer dynamiskt ljud som noggrant reproducerar hårfina detaljer i de högre frekvenserna.

Dra full nytta av HDAM
Marantz har utvecklat flera varianter av HDAM-kretsar, som är anpassade till flera olika produkter, från AV-receivrar till CD- och mediaspelare som den kompletta spelaren för digitala musikkällor, ND8006. Med rätt uppsättning kan du göra det bästa av detta innovativa synsätt på förstärkning.

Om du vill maximera prestandan och precisionen i din hemmabioanläggning är AV8805 ett utmärkt sätt att börja på. Förförstärkaren är försedd med Marantz proprietära HDAM och strömåterkopplingsteknologi, vilket bland annat ger fantastisk transientrespons och referenssättande ljudprestanda. Modellen representerar dessutom ett stort språng framåt med 13.2-kanals bearbetning och 3D-ljudkompatibilitet.
HDAM är bara ett sätt på vilket Marantz fortsätter att utmärka sina landvinningar inom ljud. Utforska det breda utbudet av AV-receivrar och andra HiFi-enheter från Marantz för att åstadkomma det perfekta ljudsystemet för ditt hem.