Skip Ribbon Commands Skip to main content
​​
The Opus
Din primära källa för Marantz-nyheter med mera.
​​​​

Behöver du en förförstärkare, och varför?

Behöver du en förförstärkare, och varför?

För de som håller på att sätta ihop ett ljudsystem i hemmet är förförstärkaren en produkt som väcker många frågor. Om du redan har en kraftfull förstärkare och kvalitativa högtalare, varför behöver du en produkt till? I ett högkvalitativt AV-system bestående av separata enheter spelar förförstärkaren en avgörande roll. Det är viktigt att förstå dess funktion och vad man skall tänka på när man inhandlar en.

Varför behöver jag en förförstärkare?

Som namnet antyder är förförstärkaren det första stoppet för ljudsignalerna innan de färdas vidare genom förstärkaren och till högtalarna. I ett hemmabiosystem har förförstärkaren två huvudfunktioner: den hanterar byten mellan olika källor och förstärker signalen innan den skickas vidare till förstärkaren. En svag, elektrisk signal blir kraftig nog att processas vidare, brus förhindras och utsignalen blir renare.

Om du har en AV-receiver med inbyggd förförstärkare behöver du ingen dedikerad förförstärkare. Däremot är det så att många entusiaster föredrar ett system med separata enheter för förförstärkare och förstärkare eftersom en sådan anläggning kan ge ett rikare ljud med mindre distorsion. Högre gain och självständig strömförsörjning i varje enhet sörjer för det rena ljud audiofiler kräver.

Behöver du en förförstärkare? Om du har flera olika källor att ansluta - som skivspelare, CD-spelare eller nätverksspelare - är svaret ja. Ju fler källor du har för avsikt att ansluta desto större fördel har du av en förförstärkare. Den fungerar som kontrollcentralen för dina ljudspelare och tillhandahåller korrekt planering av signalvägen, optimal prestanda och verklighetstroget audiofilljud.

För att uppnå ljudlig perfektion, välj en förförstärkare som erbjuder den bästa prestandan för dina behov och fokusera på hur ingenjörskonsten och funktionerna i varje separat enhet bidrar till ljudet i din hemmabioanläggning.

Välj den bästa förförstärkaren till din hemmabioanläggning

Precis som förstärkare och AV-receivrar har förförstärkare de senaste åren tagit signifikanta steg framåt vad gäller funktionaliteten de erbjuder. För att njuta av UHD-video och högupplöst ljud fullt ut, leta efter en förförstärkare som kombinerar oklanderlig konstruktion med stöd för det senaste inom underhållning.

Marantz AV8805 är konstruerad med minutiös omsorg om detaljer, vilket möjliggör ett sannerligen exceptionellt ljud, samt med teknologier för att hålla sig i absolut framkant i många år framöver. Förförstärkaren erbjuder 13.2-kanals bearbetning och är kompatibel med populära 3D-ljudformat som Dolby Atmos, DTS:X och Auro-3D, så att lyssnare kan få ut det yttersta av sina högtalare och njuta av en äkta bioupplevelse hemma. Samstidigt som trådlös teknologi erbjuder mångsidighet för att lyssna på musik från ett stort antal källor samt skapa multirumsystem.

En förförstärkare måste framförallt leverera en ren och kraftfull signal som låter din förstärkare och dina högtalare prestera på högsta nivå. I AV8805 är alla kanaler försedda med AK4490 32-bitars D/A-omvandlare, vilka utgör själva fundamenten för engagerande ljud genom dekodning med extrem precision. HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) med diskreta kretselement erbjuder ultrabredbandig respons och bidrar till en öppen och nyanserad ljudbild.

Rätt förförstärkare gör en stor skillnad vad gäller ljudet du får från ett hemmabiosystem bestående av separata enheter. Hitta de idealiska enheterna för dina behov genom att ögna igenom hela det tillgängliga utbudet från Marantz.